EVEN VOORSTELLEN

Yiorgo Moutsiaras

Dirigent - Pianist - Muziekdocent

Yiorgo Moutsiaras, geboren in Volos, Griekenland, is een Grieks-Nederlandse dirigent, pianist en muziekdocent. Hij studeerde koor- en orkestdirectie aan de Conservatoria van Rotterdam en Maastricht en aan het Lemmensinstituut in het Belgische Leuven. Hij bekwaamde zich ook in piano, zang, fagot, cello, compositie en muziektheorie. Daarnaast volgde hij verschillende masterclasses voor orkest- en koordirectie, piano en zang bij befaamde dirigenten zoals B.Haitink, K.Masur, E.de Waart, H.Rilling en pianisten zoals G. Hadjinikos, J. Blasdale, U. Matschke en anderen.

Hij bezit de graad van Master of Music en is vereerd met een Orchestra Favorite Award. Hij heeft deel genomen aan tal van internationale competities voor dirigenten in Europa en Amerika. Tijdens de afgelopen twintig jaar was Yiorgo chef-dirigent van Nederlandse muziekensembles, orkesten en koren. Daarnaast heeft hij pianolessen gegeven, en hij is coach voor opera-oratorium zangers. Hij heeft veel succesvolle concerten gegeven, zowel als dirigent en als pianist, in het buitenland.

Momenteel is hij artistiek leider van het kamerorkest ‘Nederlands Camerata’, van ‘Koor en Orkest Toonkunst Bussum’, van het ‘Wladimir Consort’ en van het ‘Grieks Koor Filomila Amsterdam’. Naast het dirigeren vindt hij zijn rol als docent ook leuk. Lesgeven en zo zijn kennis en ervaring samen met zijn studenten delen, vindt hij even belangrijk. De lesmethode die hij gebruikt heet “Essentie en oorsprong van muzikale interpretatie” en hij gebruikt fundamentele expressieve krachten die binnen iedere student bestaan, zoals gebaar en adem.

Meer informatie over Yiorgo kunt u op zijn persoonlijke website vinden: moutsiaras.com

rdj18204-152333-Edit_c

Leer snel, op een leuke en prettige manier pianospelen.

Schrijf je nu in en start met les bij Yiorgo.

Piano leren is prettig en plezierig. Nu is het ook eenvoudig om vanuit je huiskamer te doen. De docent komt naar jou toe, persoonlijk of via een e-platform. Begin nu pianoles bij Yiorgo Moutsiaras en leer alle geheimen van muziekinterpretatie door een dirigent – pianist.